top of page
byen under bakken

BYEN UNDER BAKKEN

Foto: Sven-Erik Røed

EN FANTASIMUSIKAL FOR FAMILIER OG FOLK

Manus og idé: Ingvild Schade

Sangtekster: Fredrik Høyer

Komponist og musiker: Eirik Røland

Regissør: Stian Isaksen

Dramaturg: Mina Stokke

Kostymer: Stine Bergo​

Lysdesign: Thomas Evensen​

Lyd: Antony Aubert​

Scenograf: Mikala Sarah Kjær

Scenografiassistent: Nikolai Lieblein Røsæg

Produksjonsleder: Eskil K. Glitre

Inspisient: Ingunn Granli

Administrasjon:

Marthe Berg Andresen, Ingrid Lund,

Anette Løbach

Produsent:

Elvekompaniet/ Andrea Vik / Marius Hjeldnes 

Drammenskloakken har et problem. Den onde Rottedronninga har nemlig kuppet tronen og inndratt kjærligheten! Men det finnes en jente der nede som har skjønt at hun må ta affære. Men hun trenger hjælp til å redde byen sin, og sender derfor opp et brev i do. 12 år gamle Kjetil i Byen over Bakken (Drammen) er tøff nok til å ta på seg oppdraget, og hopper ned i do for å hjælpe til. Sammen med en del andre rare folk i kloakken blir det spennende å se hvordan dette spetakkelet ender!

I 2016 og 2017 satte Elvekompaniet opp et gigantisk sirkustelt i sjølveste Drammen park. Byen Under Bakken hadde i 2016 urpremiere 24.juli med øvrige forestillinger 26. til 29.juli 2017. Året etter spilte vi en litt annerledes versjon av Byen under Bakken med premiere 24.juli og øvrige forestillinger 26. - 29.juli. Det kom nesten 600 folk og så på begge åra!

Det synes vi var helt fantastisk! Det motiverte oss til å fortsette med etableringen av sommerteater i byparken. 

 

​​Byen under Bakken er en fantasimusikal for ungdom og familier og passer for folk som liker humor, noe nytt, noe gammelt, Drammen, Buskerud og SHOW!

Foto: Geir O. Ramsvik

«En fantastisk forestilling!! Surrealisme på høyt nivå med strålende lagspill og enkelt-presentasjoner. Terningkast 6!Må sees!!»

«Et fullsatt telt med 150 entusiastiske og lattermilde tilskuere gjorde premieren til Elvekompaniets forestilling, Byen under bakken, til en fest. Med kreative kostymer, jovialt språk, fengende musikk, imponerende vokalprestasjoner og presis timing, er det vanskelig ikke å komme i godt humør av Byen under bakken. Noe responsen fra publikum understrekte».

«Anbefales på det varmeste ! Vi var og så "Byen under bakken" i går i regi av Elvekompaniet. Datteren min satt som fjetret under hele forestillingen og det gjorde pappa også. Beste showet vi har sett på veldig, veldig lenge !»

LARS HOLST-LARSEN

Gallerist ved Galleri Athene, Drammen

FREDRIK HAANING

Høyres ordførerkandidat Drammen, 2020

ELISABETH ENGEBRETSEN
Journalist, Drammen Live 24

Foto: Sven-Erik Røed

Produksjonen er støttet av:

Brageteatret / G60 / Gummibaren / Høibakk Konditori AS / Show Teknikk AS

bottom of page