top of page

KAMPEN OM SKRAPHAUGEN

- en musikalsk, høydramatisk og søppelsk komedie for folk og familier mellom 6 og 100 år!

 

Vi møter en gjeng resikulatører som bor og virker på en skraphaug - som de leier av maktfolket Kastali. Gjengen har det i utgangspunktet bra på haugen sin, litt på utsiden av A4-livet, men plutselig står de i fare for å miste alt! Kastali, maktfolket, vil bygge et nytt og luksuriøst kurbad der i stedet. Kastali har kun  ett mål for øyet, og det er å tjene flere krollar! Nå må gjengen kjempe en kamp mot pengejaget, opportunismen og klokka - for å hindre Kastali i å kaste dem ut av hjemmene deres. Og om ikke det var nok, kommer det en illevarslende profeti som sier at det skal avsløres en forræder i gjengen.

Hvordan i alle dager skal denne kampen ende?

Manus og regi: Inga Ibsdotter Lilleaas

Komponist og låtskriver: Eirik Røland

Låttekster: Fredrik Høyer

Scenografi: Miriam Pedersen

Kostymedesigner: Stine Bergo

Manuskonsulent: Kristofer Grønskag

Dramaturg: Mina Stokke

Maske: Anette Løbach

Skuespillere: 

Benedikte Sandberg

Ragnhild Gravem

Hans Norman Røine

Håkon T. Nielsen

Stian Isaksen

Iselin Bestvold

Produksjonsleder: Maud Monceyron Jonassen

Produsent: Andrea Vik

Lysdesigner: Philippe Schneider

Lydtekniker: Hjalmar Littauer

Grafisk design: Stian Kittilsen

Video: Geir O. Ramsvik

 

Når det kommer til nedre aldersgrense er denne satt til 7 år pga tidvis høye lyder og noen skumle scener, men i 2022 hadde vi gode tilbakemeldinger fra barnepublikummere helt nede i 4-årsalderen. 

Forestillingen produseres av Elvekompaniet, et teaterkompani bestående av profesjonelle kunst- og kulturaktører i alderen 26-39 år med tilknytning til gamle Buskerud. Kompaniet lager nyskrevet og underholdende teater, og har de siste årene satt opp publikumssuksessene: “Byen under bakken” (2016), “Månelandslaget” (2019) og “Bye Bye Buskerud” (2020). I 2020 ble Elvekompaniet tildelt kulturprisen i Drammen. 

Støttet av Drammen kommune, Viken fylkeskommune, Dramatikkens Hus, Kloden Teater, Drammens Teater, Brageteatret, Union Eiendom AS, Galleri Athene, Isachsen Anlegg AS, Harald og Lydia Lyches fond, Fond for frilansere, Fond for utøvende kunstnere og Kulturrådet.

TUSEN TAKK !

bottom of page