MÅNELANDSLAGET

Foto: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn

EN MUSIKALSK ROMSKIPSKOMEDIE

Prosjektleder: Eskil K. Glitre

Inspisient: Sofie Røger

Produksjonsassistent: Anette Løbach

Produsent: Elvekompaniet

Grafisk designer: Fride Moen Tønseth

Idé: Renate Reinsve

Regi, manusramme og sangtekster: Andrea Vik

Ferdigutviklet manus: Ensamble

Musikkdesign: Eirik Røland

Dramaturg: Mina Stokke

Kostymer: Stine Bergo

Lysdesign: Christopher Roch

Lyd: Henrik Larsen

Regiassistent: Marthe Sofie Løkeland Eide

Det fredelige romskipet går sin faste bane. Besetningen får dagene til å gå med arbeidsoppgaver fra A til Å. Så skjed det. Beskjeden de ikke kunne forestille seg kommer. Selve universet er i ferd med å gå under! Romskipet blir nødt til å gjøre en rekke helomvendinger, og tar oss med på en reise hvor kun fantasien setter grensene. Kan de hjelpe?

 

Månelandslaget  ble til sammen spilt 8 ganger i et sirkustelt i Drammen bypark, den samme arenaen som i 2016 og 2017,  for å skape kontinuitet og være synlige blant annet for folk som ferierte i egen by. Ca. 600 publikummere i alderen 4-78  tok turen for å bli med på en spenningspreget arbeidsdag i det ytre rom. Den gode responsen fra publikum og lokal presse førte til et økende antall besøkende i løpet av spilleperioden.  

1.-6.august 2019 satte vi opp romskipskomedien Månelandslaget for familier og folk mellom fem og hundre år. Ble spilt i sirkusteltet i Drammen Park.  Elvekompaniet ønsker alle jordiske og utenomjordiske vesener i Drammen, omegn og resten av universet velkommen til en uforglemmelig ekspedisjonsferd med  «Månelandslaget»!

 

Romskipkomedie for folk og familier mellom 5 og 100 år.

Forestillingen tok utgangspunkt i arbeid fra to workshoper gjennom vinterhalvåret hvor vi utforsket teknikker fra device-teater, som deretter ble bearbeidet til en rammestruktur med synopsis av regissør og dramaturg utover vårparten. I samme periode ble konsept og rammer utformet videre i samarbeid med kunstnerisk team og produksjonsapparat. Fra begynnelsen av juni var den kunstneriske produksjonen i full gang, deriblant musikkproduksjon ved komponist og regissør, scenografiproduksjon, lys-, maske-, kostymedesign og -produksjon.  I en intens og spennende prøveperiode på drøye to uker jobbet kompaniets skuespillere, regissør og dramaturg frem stykket, som resulterte i en times lang forestilling, som hadde urpremiere 1. august. 

«Herregud - Elvekompaniet og Månelandslaget var til å spise opp. Digg med folk som produserer og mekker sjæl! Kudos. Jeg lo - mye og høyt».

«Publikummet, som befant seg i alle mulige aldersgrupper, ga entusiastisk respons med latter og klapping i løpet av forestillingen - og én time var plutselig unna før man visste ordet av det.»

«Thoroughly enjoyable show with Elvekompaniet; a sci-fi comedy of sorts, called Månelandslaget. A truly funny script, energetic acting, great costuming, brilliant songs(!), some nice local references and a charming spaceship set assembled from old-fashioned everyday objects painted space grey, together made for an intense and wonderful experience. Thank you!»

MORTEN JOACHIM

Teatersjef Haugesund Teater

ELISABETH ENGEBRETSEN

Journalist i Drammen Live 24

KRISTIAN HOFF-ANDERSEN

Arkitekt og Drammenser

vis mer

Foto: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn

Produksjonen er støttet av:

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

©2020 by Elvekompaniet