OM  ELVEKOMPANIET

Elvekompaniet ble oppretta i 2013 av Renate Reinsve, Stine Bergo, Marthe Berg Reffhaug, Ingvild Schade og Andrea Vik. Siden det har de karra til seg flere dyktige Buskerudfolk, som også har valgt å livnære seg i kreative yrker og som ønsker å etablere sommerteatertradisjon i Drammen! For det er nemlig vår hovedagenda. Sammen med et stort kunstnerisk team, en haug med folk i admin og ledelse, og ikke minst frivillige lokale ungdommer og voksne - vil Elvekompaniet sette opp sommerteater år etter år. Vi er utøvere innen skuespill, dans, tekst, musikk, regi, scenografi, kulturledelse, grafikk og foto.

Lokal tilknytning. Kompaniet har som premiss at alle utøverne skal være profesjonelle, og ha en tilknytning til Buskerud. Hvorfor det? Buskerud har svært få andre frie profesjonelle teatergrupper! (Sjekk for eksempel ut detstilleteateret.no og Temte Productions også!) Vi ønsker lokal tilknytning fordi vi ønsker å skape og bidra der vi kommer fra, og fordi arbeidet med Elvekompaniet er i tillegg til andre jobber vi har andre steder. Med andre ord er kompaniet drevet av idealisme og hjerte, mer enn behovet for fame og cash. Vi ønsker å utfylle tilbudene til institusjonene og de forskjellige amatørgruppene i området, og bidra til et rikt kulturliv!

 

Hvorfor sommerteater? Det er ikke veldig mange kulturtilbud i Drammen i juli, og det er vel fordi folk er på ferie. Men det er vel noen hjemme også? Vi vil tilby noe vi savna da vi vokste opp. Selv om tidene har forandra seg siden den gang, og verden har blitt enda mer moderne, raskere, bedre, finere, flottere +++ vil vi nettopp derfor tviholde på å skape scenekunst - denne gamle, merkelige tradisjonen - som er den eneste kunstformen man kan oppleve HER og NÅ og aldri mer. Teater kan være et sted å samles, le og grine - og gjerne mer i mellom! Vi håper dette er noe folk vil sette pris på, vite om, stole på og gledes over. For det er meninga!

Våre sponsorer og samarbeidspartnere:

REINSVE EIENDOM

© 2017 by ELVEKOMPANIET.